Ubuntu via Wubi ... log-in problem

Semua mengenai teknik instalasi Ubuntu termasuk teknik instalasi aplikasinya dan migrasi dari Windows.
User avatar
czgirb
Posts: 134
Joined: 25 Apr 2012, 13:36
Location: Surabaya

Ubuntu via Wubi ... log-in problem

Postby czgirb » 06 Jun 2012, 22:16

Saya menginstall Ubuntu 10.04 via Wubi di CQ40 (Intel)

Seperti biasanya, pada saat start, DOS selalu tanya OS mana yang mau digunakan, Windows or Ubuntu ... dan saya memilih Ubuntu.
Setelah itu DOS pasti akan menanyakan lagi, kernel mana yang hendak saya pakai ... dan saya milih yang terbaru.
Setelah itu start screen Ubuntu G keluar. Dan sebagai gantinya saya disodorkan tulisan di bawah ini:

Mount is denied because the NTFS volume is already exclusively opened. The volume maybe mounted or another software may use it which could be identified for example by the ... of the 'fused' command could not mount the partition /dev/disk/..-uuid/DA94067C94D65B19.
This could also happen if the file system is not clean because of an operation system error, interrupted boot process, an impropper shutdown, or unplugging of a removable device without first unmounting or ejecting it. To fix this, simply reboot into Windows, let it fully start, log in, run 'chkdsk /r', then gracefully shutdown and reboot back into Windows. After this you should be able to reboot again and resume the installation. (file system=NTFS, error code=16)



Saya juga telah melakukannya 3 kali ... tapi hasilnya sama.
* 1st ... boot Windows => chkdsk /r => reboot, menjalankan chkdsk => log-in, out => reboot Windows, log-in, out.
* 2nd ... chkdsk /r + defragged by defraggler
* 3rd ... chkdsk /r + defragged by Windows default's defragmenter

Tapi semuanya menghasilkan hasil yang sama ... selalu text di atas.
Mohon petunjuknyaa ...

PS:
Menurut saya ini gara2 saya mematikan komputer tidak benar/secara mendadak. Lha wong ditunggu-tunggu selama 5 menit, G mau shutdown juga.

Return to “Instalasi Ubuntu”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests